Directorul web

Un instrument eficace de promovare a site-ului web este directorul web, o colectie de website-uri structurata dupa anumite criterii si categorii.

In primul rand inregistrarile din director sunt organizate dupa tipul de activitate pe care site-ul in cauza o presteaza, iar in alta maniera afisarea datelor despre un site se realizeaza si dupa tipul inregistrarii: gratuita sau sponsorizata.

Inscrierea unui site in diverse directoare web este benefica deoarece un utilizator care navigheaza in director poate afla detalii despre ceea ce dumneavoastra oferiti si mai mult poate vizita site-ul direct din locatia virtuala in care se afla. Pe de alta parte, unele directoare ofera posibiliatatea adaugarii unui link pe site, altele impun acest lucru, astfel realizandu-se procesul de link exchange.

Rolul primordial in aceasta categorie il ocupa directorul Google unde inscrierea este gratuita, precum si Yahoo! Directory care percepe o taxa pentru inscriere. Pe plan international, exceptand titanii amintiti mai sus avem directorul dmoz, ori dirbuzz, iar la nivel national regasim directorul Federal, sau w1.

Desi nu este un element strict esential in optimizarea pentru motoarele de cautare, directorul web ocupa un loc destul de important in acest proces si mai mult in popularizarea numelui unui site web.