Instalarea și configurarea clientului de email Mozilla Thunderbird

12.02.2018    19:06    Tutoriale    Acid Art Studio

Pasul 1: Descarcati clientul de email Mozilla Thunderbird, accesand urmatorul link:  https://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/ De pe aceasta pagina apasati pe butonul Free download, ilustrat in imaginea de mai jos

Download Mozilla Thunderbird

Pasul 2: Se incepe instalarea clientului de email. Dati dublu clik pe fisierul descarcat. Apasati next pentru a continua.

Instalarea clientului Mozilla Thuderbird (Pasul 1)

Pasul 3: Lasati selectata optiunea Standard sau optati pentru instalare personalizata, selectand optiunea Custom. Lasand bifata optiunea Use Thunderbird as my default mail application, apsati butonul Next.

Instalarea clientului Mozilla Thuderbird (Pasul 2)

Pasul 4: In aceasta fereastra se confirma calea instalarii si faptul ca Mozilla Thunderbird va fi pricipalul client de email. Apasati butonul Install pentru a continua.

Instalarea clientului Mozilla Thuderbird (Pasul 3)

Pasul 5: Instalarea a decurs cu succes. Lasand bifata optiunea Launch Mozilla Thunderbird now, apasati butonul Finish.

Instalarea clientului Mozilla Thuderbird (Pasul 4)

Pasul 6: Se incepe configurarea clientului de email. De obicei, dupa o instalare noua, o fereastra de tip pop-up va va aparea pe ecran, in care va fi necesara introducerea datelor de conexiune. In cazul in care aceasta fereastra nu apare, accesati File->New->Mail account sau apasand butonul Create a new account din partea dreapta a ferestrei, pentru a introduce toate datele necesare.

Configurarea clientului Mozilla Thunderbird (Pasul 1)

Pasul 7: Introduceti datele necesare dupa cum urmeaza:

  1. In campul Your name introduceti numele care doriti sa apara destinatarilor. De obicei acesta poate fi numele companiei sau un nume personal (Ex. S.C. Acid Art Studio S.R.L.);
  2. In campul Email address se va introduce adresa de email, creata in prealabil (Ex. office@numedomeniu.ro);
  3. In campul Password introduceti parola aleasa de dumneavoastra pentru acel cont.

Lasand bifata optiunea Remember password, apasati butonul Continue.

Configurarea clientului Mozilla Thunderbird (Pasul 2)

Pasul 8: Mozilla Thunderbird va incerca sa intuiasca setarile pe care serverul dumeanvoastra le are. De cele mai multe ori aceste setari vor fi partial corecte. Motiv pentru care, dupa ce cautarea setarilor s-a finalizat, veti apasa butonul Edit, din partea dreapta a ferestrei si veti introduce manual aceste setari.

Configurarea clientului Mozilla Thunderbird (Pasul 2)

Pasul 9: Noile setari vor fi:

  1. In campul Username de cele mai multe ori se va completa adresa de email aleasa, in forma ei completa (Ex. adresa@numedomeniu.ro) si nu in forma ei scurta (Ex. adresa);
  2. Campul Incoming este responsabil cu receptionarea emai-urilor. De cele mai multe ori acest camp se va completa cu mail.numedomeniu.ro unde numedomeniu.ro este numele domeniului dumneavoastra. Ca si optiune intre POP si IMAP, selectati IMAP. Acest lucru va permite ca odata citit un email, sa ramana pe server, fiind disponibil si altor calculatoare ce vor accesa aceiasi adresa de email. Optiunea POP, va muta email-ul de pe server, pe calculatorul din care se acceseaza. Urmatorul camp este cel cu portul prin care se va conecta serverul. Deseori acest port este 143. Iar ultima optiune este ce a securitatii contului, care in cele mai multe cazuri este setat pe None. In cazul in care beneficiati de un certificat SSL pe contul de email, va trebui sa completati portul cu noua valoare 585 sau 993 si sa selectati din lista noul tip de conexiune criptata;
  3. Campul Outgoing va fi identic cu cel Incoming. In unele cazuri acest camp este completat cu valoarea smtp.numedomeniu.ro. Portul pentru Outgoing este 26, iar tipul de securitate a contului, daca nu s-a instalat nici un certificat SSL este None.

In final apasati Re-test Configuration si dupa incarcare apasati Create Account.

Configurarea clientului Mozilla Thunderbird (Pasul 3)

Pasul 10: Clientul este aproape finalizat cu succes. Mai este necesara o singura setare, apasand pe adresa de email din partea stanga a ferestrei si butonul View settings for this account. O noua fereastra va aparea pe ecran. De aici, din partea stanga, alegeti ultima optiune Outgoing Server (SMTP) Settings si selectand din lista de mai jos unul dintre conturi, apasati butonul Edit. In acest moment, o a doua fereastra, mai mica va aparea pe ecran. In campul User Name din partea de jos a ferestrei, completati adresa completa de email adresa@numedomeniu.ro si apasati Ok in ambele ferestre.

Configurarea clientului Mozilla Thunderbird (Pasul 4)

Felicitari, in acest moment contul de email este creat cu succes. Daca cumva primirea sau trimiterea de emai-uri nu functioneaza corespunzator, verificati din nou setarile contului si, dupa caz, modificati anumite valori. Spre exemplu daca trimiterea de email-uri nu functioneaza, verificati portul din fereastra de mai sus si incercati atat valoarea 26 cat si valoarea 25.

1